Молитва за изцеление.

Молитва за изцеление. (Трябва да кажете молитвата на глас)
Боже, прости ми че съм те пренебрегвал досега. Аз Те приемам сега за мой Създател и Твоя Син Исус за мой Спасител. Моля те прости ми греха и ме докосни с Твоята изцелителна сила. Ти ми знаеш немоща (болестта) и усилията на лекарите да ми помогнат. Аз им благодаря за всичко, което направиха да ми помогнат и сега в този момент те моля, докосни ме... Всичко това се моля в името на Исус. Амин! Страница: Молитва за изцеление.

Някои стихове за насърчение от Библията. Исус казва:
Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори. (Матей 7:7) Ако пребъдете в Мене и думите Ми пребъдат във вас, искайте каквото и да желаете, и ще ви бъде. (Йоан 15:7) До сега нищо не сте искали в Мое име; искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна. (Йоан 16:24)


Имайте предвид, че...

Киселото зеле и зелевият сок (зелева чорба) имат мощно лечебно действие
, особено при симптоми от неясен произход, при които не може да се постави точна диагноза за лечение или не може да се открие огнището на заразата. Ферментиралото зеле е е дори по-здравословно от суровите зеленчуци. То е отличен източник на витамин С, лактобацили, както и други хранителни вещества. Киселото зеле е много ефективно за предотвратяване и лечение на рак на гърдата. Киселото зеле е източник на различни съединения за борба против раковите заболявания, включително изотиоцианат (isothiocyanate) и сулфорафан (sulphoraphane). Киселият зелев сок (зелевата чорба) се отличава с високи лечебни свойства. Сутрин с 1-2 чаши зелева чорба може да си прочистите стомаха и червата. Желая ви благословение и изцеление!

Обезводняването или дехидратацията

на тялото и безсолните диети водят до много сериозни заболявания. Водата се използва при метаболизма в организма. Липсата на вода и особено на минерални соли (сол) нарушава електролитният баланс в тялото. Тялото е около 80% вода и ако тази течност в организма не е добър електролит всички процеси се забавят. Приемане на достатъчно вода и сол спомага за хидратацията на тялото и нормално протичане на обменните процеси. Колко вода да пием? На 1 кг. телесно тегло се падат 30 мл вода. Например при тегло 70 кг се приема малко повече от 2 литра вода дневно (2.1 л.). На 2 литра вода се прибавя половин чаена лъжичка сол (2.5-3.0 гр). Вода се пие половин час преди ядене (1-2 чаши) и 2-2.5 часа след ядене (1-2 чаши). Пийте всеки ден по 2-2.5 л. (6-8 чаши) вода с малко сол. За предпочитане е натурална морска или каменна сол без примеси. Прочетете статиите на страницата Ползата от солта и водата.
Гледайте на YouTube: WaterCure, Water Cure Amazing Testimonials!

Всички заболявания започват от червата! - Хипократ
Специфична въглехидратна диета - Прекъсване на порочният цикъл (Илейн Готшал, Elaine Gottschall B.A., M.Sc)
Специфична Въглехидратна Диета (СВД) е предназначена за заболявания, като болестта на Крон, язвен колит, улцеративен колит, дивертиколит, целиакия (цьолиакия), язвен колит, муковисцидоза (CF), хронична диария, спастично дебело черво.
както и някои последствия като епилепсия, пристъпи, шизофрения, аутизъм. Специфичната въглехидратна диета се основава на разбирането, че язвен колит, болест на Крон, синдром на раздразнените черва и други заболявания както и невъзприемчивост на глутен са следствие от свръх растеж и дисбаланс на чревната микробна флора. Чрез промяна на храната, която приемаме, ние можем да променим състава на нашата чревна флора и да върнем в равновесие храносмилателният ни тракт и да възстановим правилното усвояване на хранителните вещества.

Чревен и Психологически Синдром (ЧИПС) - Диета (Д-р Наташа Кампбел- Макбрайд, Dr. Natasha Campbell-McBride, MD)
Чревен и Психологически синдром е състояние, което установява връзка между функциите на храносмилателната система и мозъка. Този термин е въведен от д-р Наташа Кампбел-Макбрайд, невролог и диетолог (Dr Natasha Campbell-McBride, MD, MMedSci (neurology), MMedSci (human nutrition) през 2004 г. след като е работила със стотици деца и възрастни с неврологични и психиатрични заболявания, като аутизъм, Синдром на дефицит на вниманието (ADD), Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD), шизофрения, дислексия, диспраксия, депресия, обсесивно-компулсивно разстройство (натраплива невроза), двуполюсно разстройство и други невро психологични и психиатрични проблеми. Д-р Наташа Кампбел-Макбрайд въвежда диета ЧИПС (GAPS) за възстановяване на нормалната чревна флора и лечение на храносмилателната система.

Ферментирали храни

Ферментиралите храни спомагат храносмилането по три начина:
-разграждат храните за по лесно асилиминиране
-съдържат ензими, които спомагат храносмилането
-снабдяват чревната флора с полезни бактерии

Прочетете статиите:
1.Кисело зеле за подобряване на чревната флора и укрепване на имунната система
Киселото зеле е много ефективно за предотвратяване и лечение на рак на гърдата.
2.Ползата от кефира - полезни бактерии за чревната флора
3. Ферментация на киселото зеле (Sauerkraut Fermentation)
4. Хранителна химиотерапия против рак и други заболявания - Квас от Червено цвекло (Food Chemotherapy for Cancer)
5. Защо е здравословен квасения хляб?
6. Ябълков домашен пробиотик или плодов квас – натурална химиотерапия

Защо накисването прави по здравословно зърното?
Тази информация се отнася както за зърнени храни, така и за боб, ядки и семена.
Обяснение: зърната са семената.
- Семената са предназначени да преминат през системата относително несмляни, за да могат да се съхранят до времето когато има условия за покълване.
- За да е възможно семена да преминат несмляни, те съдържат някои антинутриенти, за да ги правят трудни за храносмилане.
- Семената също трябва да бъдат запазени, докато дойде време точно за покълване, така че те имат някои съединения, които спират активната ензимна активност на кълняемостта.
- Тези съединения също така служат да пречат на активната дейност на ензимите в храносмилателната система.
- Накисването на пълнозърнените храни може да ги направи по-лесно смилаеми и да помогне на вашата храносмилателна система да получи всички хранителни вещества в храната.

При накисването на зърната започва кълняемостта, ненужните ензими се неутрализират, тъй като те съществуват за защита на семената и да се предотврати началото на покълването. Когато те са неутрализирани, семената могат да покълнат, което ги прави по достъпни за нашите тела. Нивата на фитати също се намаляват при накисване, защото киселата среда помага да се разкъсат връзките, които те формират с минералите

Как да се противодейства на фитиновата кисилина в храните?
Фитаза е името на много малък ензим, който разгражда фитиновата киселина и освобождава минералите в пълнозърнестите храни и бобовите растения. Ензимът фитаза изисква прости условия, за да бъде активиран?
- влага
- леко кисела среда
- топлина
- време

Накисване на пълнозърнестите храни...
- във вода (по топла от стайна температура, ~ 38-43 градуса)
- 12-24 часа
Правилно накиснатите зърна са по лесни за храносмилане и позволяват на тялото да абсорбира повече минерали и хранителни вещества от цялото зърно и други източници на храна по същото време.

Как да накисваме зърната?
Започнете с накисване на овесена каша, защото е лесно.
Овесени ядки:
Накисва се една чаша овесени ядки с една чаша топла вода. Прибавя се 1 с.л. лимонов сок или суроватка. Овесените ядки имат по малко съдържание на ензима фитаза (phytase), необходим за неутрализирането на фитатите (phytates). Затова се препоръчва да се прибави 1 с.л. брашно към овесените ядки. Накиснатите овесени ядки ги оставете на стайна температура 24 часа.

Основната рецепта е:
Смесете зърната - цели или под формата на брашно - с каквата течност се препоръчва в рецептата, която изпълнявате, заедно с подсладителите и мазнините. (Добавя се 10% пшеничено брашно, ако използвате овесени ядки или овесено брашно, защото овесът е с твърде ниско ниво на фитаза.)
Ако течността е вода или мляко, да замени 1 с.л. на чаша с кисела среда: оцет, лимонов сок или суроватка.
Ако течността е вече култивирана (ферментирала), просто можете да я смесите със зърното: кисело мляко, кефир, суроватка
Оставя се да престои на стайна температура за 12-24 часа.
Добавете останалите съставки и продължете с рецептата.

Закуска – Ферментирало жито
Съставки: 2 с.л. жито и половин чаша вода
Житото се смила с кафемелачка и се изсипва в малка купичка, добява се водата и се разбърква. Покрива се със салфетка и се оставя 24 часа. Смяното жито леко ферментира.
Може да се консумира с малко мед. Прибавят се по желание преди консумация малко смляни ядки (бадеми, орехи, лешници), също може и настъргани плодове.
Действа много добре при констипация (запек). Действието се усилва, ако се добави и една ч.л. смляно ленено семе, заедно с житото да ферментира.


Предимства на фитиновата киселина?
Има някои предимства на фитиновата киселина, включително и нейната роля като антиоксидант (противораково действие). Възможно е хелиращото (почистващо / свързване с минерали) действие на фитиновата киселина да е полезно за намаляване на токсините в тялото. В Библията се говори за консумиране на безквасен хляб за една седмица по време на пасхата. Квасеният хляб е ферментирал хляб, т.е. с намалено съдържание на фитати. Смята се, че по времето, когато се яде безквасен хляб става един вид прочистване на храносмилателната системата.

http://www.kitchenstewardship.com/2009/11/30/monday-mission-soak-your-oatmeal/
http://www.kitchenstewardship.com/2009/11/30/soaking-whole-grains-why-do-it/

~ Да възвестяваме на ранина милосърдието Ти, и верността Ти всяка нощ, защото си ме развеселил, Господи, с деянията Си. ~ Библия, Псалм 92:2,4.

Желая ви благословение!

Пламен Шопов, http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/

Последна промяна: 8 Ноември, 2012 Прочетете Цялата Статия...

 

stats tracker